CIRCULOCO STRAKS

 Waar komt Circuloco 2.0?

Bedrijvenpark De Steiger in Almere wordt de komende jaren ontwikkeld tot hotspot voor circulaire bedrijvigheid. Op de Steiger 66 heeft de gemeente Almere een kavel overgenomen van Rijkswaterstaat. Hier gaan we Circuloco 2.0 ontwikkelen. Circuloco wordt uitsluitend gebouwd met materialen die de footprint eerder verkleinen dan vergroten. De constructie is modulair gebouwd en demontabel. Het ontwerp houdt daar al rekening mee. Het pand kan dus ook weer verwijderd en verplaatst worden, zonder dat waardevolle materialen verloren gaan.

Het gebouw

Voor de basis voor Circuloco 2.0 gebruiken we materialen van het Duitse paviljoen van Floriade Expo 2022. In potentie kan het gebouw zo’n 2000m2 groot worden, misschien wel vier verdiepingen hoog. Voor de bouw zijn we afhankelijk van de beschikbaarheid van materialen. Zo kan het zijn dat we eerst alleen de begane grond ontwikkelen.


 Theory of change
Benieuwd naar onze theory achter Circuloco 2.0? Klik op de afbeelding en ontdek!

Continu circulair bouwexperiment

Circuloco 2.0 is één grote test- en toepassingsomgeving voor nieuwe innovaties. Een plek waar wordt geëxperimenteerd, geleerd en kennis gedeeld. Van de muren en het dak tot het plafond en de stopcontacten: alles is onderdeel van de challenge waarin we de status quo uitdagen. We leggen de lat steeds een treetje hoger. Circuloco 2.0 is nooit af. Het gebouw blijft in beweging en kan van gedaante veranderen. Denk aan andere dakbedekking, gevels, ramen, isolatie, wanden, plafonds, vloeren… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Buitengewone buitengevel
De buitenzijde van het pand wordt écht uitzonderlijk innovatief. De gevel wordt een showroom die regelmatig verandert. Hier gaan we diverse materialen en toepassingen gebruiken en testen. Verschillende biobased materialen bijvoorbeeld, en andere typen isolatie. De opgedane kennis delen we in exposities. Zo draagt het pand actief bij aan de transitie naar een circulaire economie.


Een beleving voor iedereen
Circuloco 2.0 is voor iedereen een beleving. Of je nu een flexplek huurt, komt shoppen in het circulaire warenhuis of gewoon even komt aanwaaien voor een biologische lunch.

 

 Ervaar

Kom kijken, voelen, ruiken en proeven.

 

Lees meer ➡

 Leer

Experimenteer met circulaire, biobased toepassingen.
Lees meer ➡

 Doe

Werk mee aan duurzame consumptie en productie.

Lees meer ➡