ONTWIKKELING

Als voorhoede in de circulaire beweging, is ontwikkeling bij Circuloco een continu proces. We zijn betrokken bij het opzetten van een grondstoffenkringloop, waarbij we nauw samenwerken met lokale initiatieven zoals het Upcyclecentrum en het Circulair Ambachtscentrum. Deze centra verzamelen en verwerken grondstoffen, waarna wij deze materialen gebruiken om nieuwe producten te creëren die in Circuloco 2.0 worden tentoongesteld.NIEUWE IMPACTVOLLE BESTEMMING
Naast het initiëren van grondstoffenkringlopen en het samenwerken met lokale initiatieven, is Circuloco ook actief betrokken bij het Floriade Demontage Lab. Hier geven we geredde materialen van de afbouw van de Floriade een nieuwe, impactvolle bestemming in projecten die Almere verfraaien en de sociale cohesie versterken door middel van kunst en gemeenschapsprojecten.


SLEUTELSPELER
Circuloco is eveneens een sleutelspeler in het gesprek rond het Ambitiedocument over ´Innovatiedistrict Zuidoever´, waarbij we samen optrekken om een sterke, gedeelde visie te ontwikkelen. Provinciaal is er een onderzoek gaande naar een programma dat innovatielabs en thema´s rondom circulariteit, duurzaamheid, biodiversiteit en energietransitie zal ondersteunen. Circuloco´s ervaring in circulaire bouw komt ook naar voren in de realisatie van ons eigen paviljoen en andere projecten met hergebruikte materialen.


CIRCULAIR ECOSYSTEEM FLEVOLAND
Onze ontwikkelingsprojecten omvatten de opzet van een Circulair Ecosysteem Flevoland, waarin we vanuit ondernemers en bedrijven samenwerken aan kernprojecten om gezamenlijke successen te boeken. Dit positieve contractmodel (conscious contracting) zorgt ervoor dat alle partners hun bijdragen en verwachtingen helder formuleren, wat bijdraagt aan onze gedeelde impact.HOOGSTE NORMEN VAN CIRCULARITEIT
De grootste uitdaging voor Circuloco is het ontwikkelen van het nieuwe Circuloco 2.0 paviljoen, dat moet voldoen aan de hoogste normen van circulariteit. Dit streven nemen we op in ons ecosysteem, om samen tot oplossingen en voordelen voor alle betrokkenen te komen.


KOM IN CONTACT
Heb je vragen over hoe we met ontwikkeling jou van dienst kunnen zijn? Schroom niet en neem contact met ons op!


CONTACTFORMULIER

CONTACTGEGEVENS
Adres: Archerpad 8, 1324 ZZ Almere
Telefoon:
WhatsApp:  +31 (0)6 182 913 34
Email

TERUG NAAR DIENSTEN ➡